Star Wars Dawn of the Jedi Civil War

Scaling the Summit

session 13

Roxoron vaknar upp i en hydda, hövdingen tågar in och pratar med honom fast han inte förstår. Han går ut och träffar på två guider. Han tar dem till skeppet och ut tågar HE och Fritz.
De reser igenom skogen. På vägen skjuter Edgar ner en apa i ett träd och tar med den. De anländer till öknens början, och där gör de upp läger.

På morgonen ser de ett gäng Kwii kommandes mot dem. Byborna ber dem gömma sig i skogen. Fram kommer de och upptäcker deras rester från basen. En av dem går fram emot Roxoron och han ställer sig upp för att försöka kommunicera.
Han lyckas förstå att de inte vill att de ska ta sig till pyramiderna. För att försöka undvika strid luras de igenom att gå tillbaka in i skogen, och tar en annan väg runt. Där smyger de förbi dom.

De vandrar en lång bit igenom öknen. Tillslut kommer de fram till ett stort lik av en Wuffa Worm som har blivit sönderdelad. Roxoron märker att de är i fara igenom kraften och bakom dem tågar 3 Kwii fram. HE och Fritz skjuter på dem från långt avstånd. Roxoron gör sig redo med sin ljussabel. De båda guiderna står stilla och känner inte att de klarar av att nå fienderna.

Plötsligt kommer en Kwii från flanken och biter huvudet av ena guiden. De lyckas besegra alla fiender, och räddar precis livet på den andra guiden. Efteråt gör indianen en begravningsrit till sin fallne kamrat. Fritz tar apan och lägger den ovanpå den andra. Han tar det som en förlämpning och då flyger Fritz iväg med sin jetpack. Han får syn på en Wuffa Worm, och den lockas dit.
De försöker smyga in i Wuffa wormsliket och Roxoron tar skada från syran i dess kropp.
De lyckas därefter gräva ner sig i sanden och Wuffa wormen ser dom inte.

De reser vidare mot pyramiden. Där lyckas HE hacka sig in på en terminal och inser att pyramiderna inte är vana att folk inte ska veta hur man tar sig in. Roxoron talar då med Lucian och rådfrågar honom. Han föreslår att han använder kraften och mycket riktigt är det rätt svar. Han får kontakt med en AI i pyramiden som släpper in dom med villkoret att de måste bevisa sin förmåga.
De får möta i tur och ordning en kopia av sig själv. HE och Fritz väljer att strida medans Roxorons talar med sin inre vilja att bli en Jedi, och bestämmer sig för att lyckas med det.

Väl inne i Infinity Gates området, möter de Revan och några av hans hejdukar. Revan ger en vänlig chargong och välkomnar dem till diskussion. Han ger dem stora komplimanger över hur de lyckas ta sig hit. Han ger en vass kommentar till sin general på plats angående att någon måste ha shallat angående att de är där på plats.
Fritz frågar honom om striden med Mandalore. Han frågar Fritz vad hans motivationer är. Fritz säger att det inte är hämnd men Revan kontrar iskallt att det inte finns något trevligare än hämnd och det är en fantastisk motivator.
Roxoron kommer ihåg sitt möte med Revan innan han blev en korstågare för Republiken. Han var ung och lovordades av honom. Han kritiserar Revan’s till synes ensidiga åsikt om att skaffa makt. Att det är en feg väg att ta mörkrets och maktens sida.
Revan kontrar med att påpeka att det inte alls är en genväg, utan är kämpig. Revan erbjuder dem att gå med Sith imperiet. Men då de inte verkar vara sympatiska med dem, så påpekar han att de inte kommer lämna stället levande.
Revan påpekar att jedi-rådet förmodligen skickat dem till Dathomir för att på ett sista sätt göra sig av med dem. Med Ro-shahaki som överseende över att ta ihjäl dem innan de kan göra för mycket skada.

Ro’shahaki säger telepatiskt till Roxoron att köpa tid. Han begär att få duellera med en av Revans hejdukar. Han vinner fighten. Och då tågar Ro’shahaki in och ber Roxoron fly och inte lyssna på Revans lögner.
De båda börjar strida, Roxoron försöker hjälpa till, men inser att det är lönlöst. Ro’shahaki ber Roxoron försöka övertala pyramiden Revan’s sanna ändamål.

Gruppen flyr och lämnar Ro’shahaki till sitt öde, medans hejdukarna är dem tätt i hälarna.

Comments

FireVisor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.